Wednesday, February 2, 2011

Pain aux Banane???

Serait-ce possible????? du pain au banane SANS produit céréalier? Ben oui les les Paleoli-tien sont comme les végétariens! On rit des mangeurs de pain mais on en veux!!!!!!!!!

Seriez-vous capable de faire la difference?












Et bien voici un petit example de notre traducteur en chef... LUC. Il prend tellement sa job au sérieux qu'il nous écrit sa recette en anglais... hehehe

Ingredients:3 eggs, separated
4 tbsp honey
4 tbsp olive oil
2 small bananas, mashed
1 tsp vanilla essence
2 cups almond flour (or ground almonds)

Directions:

  1. Preheat the oven to 350F.
  2. Cream the egg yolks and honey in a large bowl until light and fluffy.
  3. Add the oil, vanilla essence, mashed banana and almond flour and combine well.
  4. In a separate bowl, beat the egg whites until stiff peaks form.
  5. Using a clean metal spoon, fold a spoonful of the egg whites into the banana mixture to pull it away from the sides before gradually folding the rest of the egg whites into the mixture.  Be careful not to knock all the air out of the egg whites.
  6. Line a loaf tin with baking paper and pour the banana mixture into this.
  7. Place in the oven for 40-45 mins or until cooked.  Cake is cooked when a cake skewer comes out clean, though in the case of this cake I could actually see uncooked cake mix jst below the surface despite the skewer coming out reasonably cleanly.
  8. As with the carrot and orange cake, it may come out looking a little charred on the surface, but it doesn’t taste and the cake inside is wonderfully fluffy and moist.

2 comments:

  1. Super Recette à essaye pour impressionner la galerie lors des brunch entre amis par un beau dimanche matin.

    Par contre, je m'assure de mettre en garde les néophytes du Paléo contre ces desserts sans grains. Ça peut grandement contre carré leurs objectifs de limitation d’inflammation et perte de poids. Ça fait quand même un paquet d'amande et très rare sont ceux qui sont en mesure d'arrêter après un.

    De plus ça ne casse pas cette dépendance au muffin, pains, pâtes et sucre compte tenu d'un contenu très haut en sucre!

    Faut laisser le temps au papille gustative de se recalibrer et casser ce goût de sucre.

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  2. Exactly, this is still a sinfully good desert even if it is Paleo. This bread weighs in at 2,452 Calories, 178g of Fat and 104g of Sugar. Granted it's good fat but it's still going to require portion control, maybe break it up into 20 muffin size loafs to help curb the urge to finish it all.

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